2018. ápr 15.

Original Biker - vagyis... Hol kezdődik az "igazi motoros?"

írta: Gabe B.
Original Biker - vagyis... Hol kezdődik az "igazi motoros?"

Ahogy látom, a költözés nem tett jót a blognak, de nem számoltam a full 0 olvasottsággal:) Tudom tudom, első körben magamnak írok, hát ebben a szellemben maradva boncolgatom tovább ezt a kérdést.

Sok blogot olvastam, némelyik tetszett is, ám voltak olyanok, amelyek valahogy nem passzoltak bele a "motoros" feelingbe.

Vannak megjegyzések, tézisek, szemléletek... Tudom is én minek nevezzem, amelyek szerint az igazi motoros sosem rakja el a motort. Az "igazi" motoros télen is, nyáron is, hóban fagyban motorozik. A szezonális motoros csak amolyan "műanyag".

Azért szeretném ha ezeket a sztereotip dolgokat némileg ezek a bloggerek átvizsgálnák egy egy publikálás előtt.

Sajnos vannak olyan emberek, akiknek izületi problémáik vannak. Van olyan, akinek az arcüregével van gond, és sajnos 20 fok alatt késnek teszi magát, mert nem bírja a hideget. De nem győzöm hangsúlyozni: Minden Szívben dől el. Hogy ki minek érzi magát. És mitől...

Ha Te attól érzed magad motorosnak, mert 10 fok alatt is motorra ülsz, tedd. Ha azt hiszed ettől leszel Original, tedd. De kérlek gondold végig: Csak akkor érzed magad motorosnak amikor motoron ülsz? Vagy akkor is motoros tudsz maradni amikor kocsit vezetsz? Akkor is motoros tudsz maradni amikor az ideg szétveszít?

A motoros, belül kezdődik, és itatja át lassan a külsőt.

Télen a vas pihen, alszik, s vár. De minden nap addig is vetek rá pillantást. Átsimítjuk kezünkkel, és abban a pár pillanatra kisüt belül a nap. A munkahelyi feszkó elillan, a gyerekek zsivaja elviselhető. S minden veszekedés mosollyal zárul.

Tisztelet minden kivételnek. De aki csak azért szól meg minket mert télen nem tesszük ki magunkat, testünket a cidrinek, nézzen magába. Ahogy a motoros teszi.

Vajon a motorozás közben is azon agyalsz hogy ki hogyan ítél meg Téged? Hogy miként látnak téged? Vagy az útra figyelsz? Ha igen... Ki nem szarja le, hogy mit hogyan csinálnak mások??? A magunk fajta Café Racer-ek... Hogy ki az igazi motoros? Nem bonyolult!

Akiben odabenn megmozdul valami amikor elhalad mellette egy vas. odabenn felberreg valami. Akár autóban, akár az irodában hallod meg. A szív új ritmusra lel... Semmi mást nem akar... Csak menni... Hogy merre? hova?

Mindegy. Csak úton lenni...

Szólj hozzá