2018. már 24.

Az újgenerációs közösség

írta: Gabe B.
Az újgenerációs közösség

Sokat gondolkodtam rajta hogy vajon érdemes e szót ejteni erről. Nem tudom. Én, nem tudom. Talán az olvasók, majd tudni fogják.

Adott sok sok közösségi portál. Sok sok fájl és videó megosztó. Ezek segítségével pedig eljutottunk oda, hogyha beülsz egy kávézóba, a következő látvány fogad Téged:

Párok / emberek ülnek egymással szemben, és mindegyik nyaka görcsbe állva, a lába felé hajlik, kezében egy lapkával, amin villódzó fények játszanak és ontanak infót az agyba. Nevetnek, és néha néha összenéznek. De nem beszélnek, nem szólnak egymáshoz. Ha közelebb mész, láthatod, hogy az előttük heverő, tálcán nyugvó kávés csészéket posztolják. Egymásnak... Barátnak... Családnak... Vagy a Világnak.

Közösségi háló... De hol van a közösség? Beszélhetünk még közösségről amikor két ember - akik szeretik egymást -több időt töltenek egy kávé mellett a telefonjukkal és a "közösségi" oldallal mint egymással? Beszélhetünk még közösségről, ha az csak a portálig terjed?

Úgy érzem hogy hamis képet ad arról, mi is a közösség.

Nekem is van egy profilom. A csúcs az, hogy ezt a profilt a rendszernek 11 évvel ezelőtt törölnie kellett volna, de ami történt az csak az, hogy senki sem tud belépni rá. De ott van! És a dobpergést most kérem!

Vannak ismerősök, akik ezt a fantom felhasználót köszöntik meg névnapján, szülinapján... De nem hívnak fel! Nem kérdezik meg hogy láttam e. Sőt! Pontosan tudják, hiszen látható hogy nincs akció... Hát ennyi...

Nagy divat a Vlog. Vannak akiket nézek, vannak jók. Le a kalappal a munkájuk előtt.

Ám szeretnék szót emelni a Blogos társadalom érdekében. Ugyanis van egy hatalmas különbség egy videó nézése, és az olvasás között. Ezzel foglalkoztak nálam okosabb emberek, akit érdekel, nézzen utána. Csak hát... Ennyire a kényelemről szól az egész. A videót elindítod, és más elmondja Neked. De nem tudsz a sorok közt olvasni, mert nincs mit. Kényelmes. Csak kattintani kell. Mehet a háttérben, oda sem kell figyelni téljesen. Míg egy Blog, megköveteli tőled a figyelmet. S remélhetőleg rabul is ejti tekinteted amíg tart.

Sajnos én is azon kapom magam sokszor, hogy a videómegosztót böngészem. De amikor ráakadtam egy blogra itt, és beleolvastam, agyam szinte szikrákat szórt:) Így hát visszatérek a betűk és szavak világába, s inkább itt böngészek, blogos "társak" körében.

Mivel ez az első bejegyzésem ezen a helyen, muszáj néhány szót ejtenem a címről.

Sajnos az eredeti motorosnaploja.blog-ot nem engedte a rendszer, mert azt a google-ben már elfüstöltem. A cubanacafe pedig ésszerű választás volt a kávé és a füst iránti rajongásom után:) S nem mellesleg... Az eredeti Motoros Naplója szerzője, Ernesto Rafael Guevara de La Serna előtt tisztelegve.

Ez pedig tökéletes zárszó lett:)

Szólj hozzá