2018. jan 15.

Spirituális cuccok - a fullba tolt trutyi

írta: Gabe B.
Spirituális cuccok - a fullba tolt trutyi

Lassan tényleg ott tartunk hogy boldog-boldogtalan kurzust tart...

Több tízezer forintos tanfolyamok csurognak az interneten, olyan témákról, amelyeknek a lényege, az EGO emelése... Bár ez szembe megy a valódi értékkel, azzal amiről szólnia kellene a dolognak, ez valahogy senkit sem zavar...

A lényeg: Tűnj ki a tömegből, szerezz olyan tudást, ami a többieknek nincsen!

Ilyen rajttal egyszerűen nem tudom elhinni hogy lehet egyenességet tanulni és magunkba szívni bármilyen valódi értéket. Ez az egész kifordult magából... Régóta piszkálja ez a csőrömet. De nincs mit tenni. Talán csak annyit, hogy felhívjuk a figyelmet ezekre a dolgokra.

Sokan ma egyszerűen rácuppantak a "spiri cuccokra" mint valami divatos új holmira. Akár egy cipő... Vagy valami menő BVLGARI...
Celebek, átlag emberek. Ömlik a megvilágosodás a tévéből. Néha már azt figyelem, hogy ki tudja fullra tolni az érzékenységét és megindítóbban elhitetni a világgal, hogy Ő aztán a katarzisok katarzisát élte át és ettől most fullba tolja a Buddha-feelinget.

Ami miatt ez zavar, az éppen az, hogy nem csak róla szól ez a sztori. Sokan vannak ma a világban, akik rádöbbennek, hogy valami nem működik jól. A fizikai test használatával, hogy enni meg inni adunk neki, már nincsenek megelégedve. Vannak akiket elfog az üresség érzése, és keresik azt a valamit...

Amit pedig találnak, sajnos a fullba tolt spiri-trutyi.

Könyvek, cikkek, like-ok, post-ok, megannyi anyag... De őszintén...

Kézbe veszel 3 esetleg 4 könyvet amit jól választasz ki... És figyelmesen olvasod el... Nem csak szemmel, hanem szívvel... És sikered lesz.
Minél több ideig volt csukva a szemed, annál több idő kell az ébredésre. De ezt az időt, a tanfolyamok sem fogják neked begyorsítani. Csak lehúznak, és a lényeg lehet hogy meg sem marad...
Az ébredésben... Amit "Spirituális Ébredésnek" szeretnek nevezni, mindenkinek egyéni tempója van... Senki sem tudja mikor jön el... Eljön e egyáltalán. Lehet hogy nem is az az utad. Lehet hogy Neked csak és kizárólag egy Üzenet kell csupán, hogy Életed átalakulhasson.

Sajnos vannak kiváló manipulátorok, akiknek megvan az ismeretanyaguk és a tudásuk ahhoz, hogy a "tudatlanabb" útkeresőket "vezessék". A csoportdinamikára hivatkozva, egy sokkal komolyabb dolgot használnak. Ezt úgy hívják, csordaösztön. Egy csoport befolyásolása sokkal könnyebb kontrollált keretek között, mint ugyanazon egyének, külön külön történő manipulálása.
Ennek alapjait még Zimbardo is vizsgálta.

Természetesen kutyakötelességem leírni, hogy tisztelet a kivételnek, mert VAN.
Léteznek segítők, gyógyítók, akik valóban a NagySzellem vezérelte elv alapján teszik a dolgukat.

Ha arra adod a fejed hogy elmész valakihez, a legegyszerűbb dolog hogy megtudd jó helyen vagy e, nézz körül. Tárd ki a szíved, és szemlélj... Milyen életet él az aki Neked "Új Életet" kínál? Milyenek a gyerekei? Van egyáltalán kapcsolata velük? Milyen a párkapcsolata? Elvált? Milyen tanácsot fog tudni adni Neked? Esetleg hogy válj el?
A lista végtelen, de ne légy védtelen. -Ahogy az Öreg mondja:)

A legtutibb tanító ott van bennünk. Csak meg kell lelnünk.

S hogy ezt elérd, csak hit kell indulásnak. Hogy hidd el, nem vagy egyedül. Van aki figyel téged, hallja ha fáj, tudja ha baj van... S idővel Te is hallani fogod a választ. Csak ki kell nyitni a rég használt ajtót. Lelked ajtaját a belső világra. S minden menni fog a maga útján:) Így működik ez.
Szólj hozzá