2019. okt 18.

Alternatív gyógyászat, "pénzlehúzós" lehetőségek...

írta: Gabe B.
Alternatív gyógyászat, "pénzlehúzós" lehetőségek...

Régóta hallgatom, olvasom és látom, miként mennek szembe emberek alternatív gyógyászatokkal. A minap is kezembe akadt egy cikk, ami "pénzlehúzásnak" titulált egy terápiát, csak mert "nem bizonyított" a sikere...

Erről hosszú hosszú monológokat képesek írni emberek. De kezdjük az elején:

HA az egészségügy nem tartana ott ahol: Megadott protokoll alapján kezelni egy olyan bonyolult szervezetet mint az emberi test, és nem tüzet oltani kényszerül a valós okok megszűntetése helyett, talán az ember is jobb, és boldogabb páciens volna.

HA nem a pénz állna a gyógyászat mögött hanem a hivatás, az elkötelezettség, és az eskü... Talán bíznának az emberek abban hogy van megoldás...

Sok sok HA... Sok sok HA, ami az élni akaró embert rákényszeríti arra hogy keressen és higgyen. Van még kérdés?

Persze vannak kóklerek, és vannak "hamis álomlátók", akik ebben az egészségügyi krízisben képesek voltak felfejlődni mint a parlagfű nyáron (olvasói javaslatra javítva). Ezek a gyomok érték el azt, hogy a valódi kincseknek és segítő embereknek elvegyék az életterét, pecsétet aggassanak rájuk, sarlatánnak bélyegezve, és a kóklerek közé sorolva Őket. Nem bántom ezeket a dudvákat, hiszen épp úgy szenvednek nyavalyáktól mint Te vagy én. Megfőnek a saját levükben. De csak azért mert van rossz... Ne támadjunk ok nélkül a valódi segítőkre, akik életüket teszik fel erre. És ha az egészségügyi protokoll nem kínál megoldást, fogadjuk el és legyünk nyitottak... Mert ha Élni akarsz, ez is egy lehetőség... Ugye tudod???

Aki logikusan gondolja végig az emberi szervezetet, megérti azt is, mennyire nem jó például a DSM-5 egy mentális problémával küzdő egyénnél. De elterjedtebb az "aki hülye, haljon meg" gondolkodás.

Jómagam nem vagyok segítő, nem tartom annak magam. Ellenben sokat foglalkoztam pszichológiával, -a ma már mások által üzletszerűen használt és oktatott" -önismerettel, a Kínai Orvoslás alapelveivel. A gyógyszerhasználatot minimálisra csökkentjük folyamatosan a családban... dolgozunk azon, hogy olyan ismeretségre tegyünk szert, hogy -amíg nem változik meg az egészségügyi hozzáállás a világban -ne legyen szükségünk a tüneti kezelésekre.

A dolgokat rendbe kell tenni: Természetesen egy törött csontot be kell gipszelni! Egy rozsdás fémdarabot ki kell venni, mert elfertőződik. Egy vakbelet el kell távolítani, mert csúnya vége lehet.

De krónikus eseteknél érdemes elgondolkodni azon, mi a frász állhat a háttérben? Miért fordulok önmagam ellen? Miért "eszem" magam? Sok sok kérdés, sok sok lehetőség.

Nem vagyok más, csak egy régi vágású motoros, sajátos szabályokkal, és értékrenddel. Aki hajlandó szembemenni a hülye sztereotípiákkal. És manapság, a klímaháború idején (mer' az egyik szerint nincs, a másik szerint már meg is vesztünk), luxus elvetni olyan megoldásokat, amelyek közelebb vihetnek minket saját kérdéseink válaszaihoz...

És egy pipa füstjében -persze csak jobb napokon -képes vagyok az Univerzum békéjét meglelni... S talán ez az én utam:)

"Élj holtidő nélkül, és álmaidat fogadd el, valóság helyett!"

Szólj hozzá