A Motoros Naplója

Egy Cafe Racer szemszöge

2021. ápr 10.

Daily Komment, hogy rendbe szedjem a gondolatokat

írta: Gabe B.
Daily Komment, hogy rendbe szedjem a gondolatokat

Ide fogom írni mindazt amit eddig csak úgy Rátok öntöttem. Most ez változik. A Daily Komment ahogy a neve is mutatja olyan napi hírekre adott reakcióimat tartalmazza, amik mellett már nem tudok elmenni megszólalás nélkül. Kiveri a biztit, és talán sokatoknál... Vagy együtt morcoskodunk, vagy miattam morcoskodtok, ez majd elválik.

Tovább Szólj hozzá

Napi

2021. ápr 09.

Valami rotyog... és nem a bogrács

írta: Gabe B.
Valami rotyog... és nem a bogrács

Bár nem tudtam, de az Élet besegített hogy ne menjek a srácokkal nagyobb túrára még el. Inkább kisebb körökben ismerkedtem a frissen összerakott vassal. Ami az első 15 fokos "meleggel" be is fűtött. Ahogy verekedtem ki magam Budapest forgatagából, láttam hogy valami piros világít... Immobiliser? Járó motornál?

Na és akkor a bukó plexijét felhajtva hallom hogy valaki bográcsozik... Alattam... Kurvára rotyog valami... El nem tudtam képzelni mi ez a hang... Falsot szív az üzemanyagpumpa? Kizárt.

Kellett még 3 másodperc mire felfogtam, hogy felforrt a vizem... Na ahogy Zöldre váltott a lámpa, azonnal felvettem egy 60-as tempót, és ahogy anno tanultuk, felváltottam hatodikba, és szépen levittem a fordulatot 1500-ra... Szídtak mint a bokrot. De a ...

Tovább Szólj hozzá

2021. ápr 08.

Összetört. Cserélném, eladnám... Ahha, de kinek?

írta: Gabe B.
Összetört. Cserélném, eladnám... Ahha, de kinek?

Mikor másnap megszemléltem az ütközésből hazatért vasat, fura élmény volt...

Felni horpadva, a kerék majd hogy nem a leömlőkbe gyógyulva, plexi ripitya, műszerburkolat ripitya, villák kifliben... És a tank... Amiben ott homorlott a térdeim nyoma. Bizony srácok. A térdvédő nem dísznek van, meg a bénáknak... Az azért van, hogy a vas ne verje szarrá a lovasa lábait, és vissza tudjál szállni rá másnap... Tudod??? Aki azt hiszi hogy a protektor azoknak való akik nem tudnak motorozni, az vagy még nem esett igazán, vagy nem fogja fel tudatilag, mi minden sülhet el szarul egy "kis" gikszernél... Mindegy. Ő bajuk.

Szóval úgy unblokk minden gáz volt a mocival. A kérdőjelek pedig sorakoztak...

Első blikkre úgy tűnt, csak a villa ment tropára. ...

Tovább Szólj hozzá

2021. ápr 07.

Betegfelvétellel egybekötött műtét és 10 KO

írta: Gabe B.
Betegfelvétellel egybekötött műtét és 10 KO

Minden nagyon gyorsan ment... Még fel sem tudtam fogni teljesen mi történt, már ott voltam a röntgenben. Na de vissza az időben...

A mentőbe belépve leültettek. Elmondta a mentős, hogy mennyire jó hogy vannak motorosok akikkel a baleset után így lehet kommunikálni. Megnézte a lépcsőzetes elrendezésű csuklómat... "Ugye csak helyre kell tenni?" Kérdeztem én. Legbelül már én is tudtam a látványból, hogy gáz van... Eltört... A mentős megnyomkodta, én mozgattam az ujjaimat, bizonygatva hogy nincs nagy baj... De nem győztem meg...

...

Tovább Szólj hozzá

2021. ápr 07.

Segítőkészség... egyebek.

írta: Gabe B.
Segítőkészség... egyebek.

Emlékszem rá, hogy valakire rá kellett kiabálnom, hogy jól vagyok, és ha nem vagyok a forgalomnak útban, akkor hadd nézzek végig magamon, hogy minden úgy működik e ahogy kellene.

Le szerették volna venni a búkót, és ki szerettek volna húzni az út szélére... De ha egy balesetet szenvedett egyén tud kommunikálni, akkor légyszi, kommunikáljatok vele. Mert Ő tudja a legjobban hogy kap e levegőt, fáj e valamije, és esetleg nem csinálunk e hülyeséget azzal ha minden áron segíteni próbálunk. Ez fontos.

Szerencsére voltak olyan jó fejek, hogy vigyáztak rám, amíg én a nagylábujjamtól kezdve feltérképeztem magam. Lépésről, lépésre. Pofával az aszfalt felé nézve, nehéz volt nem mozdulni... Tudtam hogy a járókelők le vannak dermedve. Egy ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása